Promenad i medveten närvaro

Inte blivit så mycket med veckans bild men kommer framöver att lägga in några ögonblick som jag vill dela med mig. 

Något som man kan prova på för att öka på sin mentala närvaro är att ta en promenad i medvetenhet:

  • Stå stilla. Ta några djupa andetag. Andas in genom näsan och ut genom munnen. Detta för att öka koncentrationen på andningen. 
  • Börja med att sakta ta några steg där du fokuserar på hur du sätter ned foten mot underlaget och känner efter var i foten du kan känna av den belastningen. 
  • Fortsätt att gå i normal takt, avslappnat läge. Du ska inte gå på något speciellt sätt utan promenera som du brukar göra annars.
  • Uppmärksamma nu hur vader, knän och lår rör sig i takt. Känn efter hur det känns.
  • Släpp uppmärksamheten på kroppen och försök att fokusera på vad du har i din omgivning.
  • När tankarna glider iväg så är det lättaste sättet att komma tillbaka till nuet att fokusera på dina fotsteg eller din andning.

Tänk på att det är svårt när man är otränad att gå mer medvetet. Se det inte som ett misslyckande om tankarna glider iväg. Det är helt normalt. Återgå då bara till dina fotsteg/andning. Stanna emellanåt och inspektera din omgivning och gå sedan vidare. 

Börja med att vara mer uppmärksam några minuter åt gången till att börja med. Det kan vara tillräckligt för att tanka upp lite mer energi istället för att gå framåt i autopiloten och fundera på det som varit eller ev framtid!

Jag tycker om att ta kort i naturen. Det blir mina ögonblick. Här är ett - knappt synliga små gula kantareller:

null