Lite info om Kattis


Jag som startat Kbt-verkstan heter Kattis Eriksson och öppnade samtalsmottagningen i september 2014. Sedan 2015 driver jag den tillsammans med min kollega Rita Fredin Larsson - Kbt i Romme AB.

Den 1 september 2023 började jag på psykoterapeutprogrammet på Karolinska institutet vilket är en utbildning under 3 år på halvfart och halvtid jobbar jag på Kbt-verkstan. Jag är på utbildning i Stockholm torsdag-fredag och har verksamhetsförlagd utbildning på 1825 första året. Övrig tid måndag -onsdag är jag på Kbt-verkstan.


Mina utbildningar:

Leg. sjuksköterska (1998)med vidareutbildning till distriktssköterska (2004)

Steg-1 psykoterapiutbildning inom kbt (kognitiv beteendeterapi) (2011)

Mediyoga-instruktör (2015) MIMY-instruktör (2017) Mediyoga-lärare (2018)
Fördjupning inom funktionsmedicin och evolutionsmedicin (2020)

Cert. FMVU Kost- och hälsocoach (2021)

Hormonyyogalärarutbildning (2021)

Schematerapi modul A-C (2021-2022)

Diplomerad i NADA öronakupunktur + 100-punkts öronakupunktur (2022)

Jag är även diplomerad mindfulnesscoach och har en hel del andra kurser i bagaget såsom MI-utbildning, diabetsvård 7,5 hp, Fysisk aktivitet och hälsa 7,5 hp, FACT-utbildning - Funktionell ACT ht -16, Kost- och livsstilsrådgivare -19.  Jag går också en örtkurs vilket jag tycker är väldigt intressant.

MediYoga är den form av medicinsk yoga som svensk hälso- och sjukvård tagit in i både primärvård och slutenvård och man ser goda effekter på bl.a. ryggsmärta, högt blodtryck, stress etc.

Medlem i terapeutonline.se med säkra videomöten i digiroom Kattis-terapeutonline.se Samarbetar med Lavendla.se  

Kost och livsstil är ett stort intresseområde.

Under jan-sept 2020 så gick jag i en utbildning i "Funktionsmedicin för legitimerad vårdpersonal" och jag blev klar med FMVU kost- och hälsocoachutbildning juni 2021.  Erbjuder tjänster i mitt systerföretag Funktionshälsan ENO AB inom kost- och livsstilsrådgivning. Samma lokaler men lite andra tjänster. 

 Kurser främst online kommer erbjudas framöver på Funktionshälsan

För närvarande (2024) erbjuder jag tider efter överenskommelse  och jag lägger in en del tekniker från yoga & livsstilsåtgärder i mina kundmöten.
Erbjuder både individuella terapier, gruppverksamhet och företagslösningar efter önskemål. 

Arbetat som underleverantör till BRC Utvecklingspartner som levererar företagshälsovård sedan 2016 men avslutat de flesta uppdragen hösten 2022. 


Handledning

Jag går i handledning hos Rita Fredin Larsson som är leg. psykoterapeut. 


Mer om min bakgrund


Jag började jobba som sjuksköterska inom slutenvården på Falu Lasarett 1996 och har sedan dess jobbat på flertal olika arbetsplatser i Landstinget Dalarna. Sedan 2003 har jag jobbat i primärvården på 2 olika vårdcentraler i Borlänge. Under ett par års tid jobbade jag delvis med motiverande samtal och livsstilsförändringar till patienter med främst övervikt och som var i riskzon för att drabbas av diabetes, hjärt-kärlsjukdom mm. Det jag såg då, var att de personer som kom till mig ofta hade en djupare problematik av något slag än att de t.ex. åt för mycket eller motionerade för lite (ex stress, oro, nedstämdhet etc).

Detta ledde mig till att påbörja en steg-1 psykoterapiutbildning inom kbt (kognitiv beteendeterapi) mellan 2009-2011.
Sedan starten av Kbt-verkstan 2014 har jag jobbat deltid bl.a. som sjuksköterska i Oslo på olika sjukhem, Adventum behandlingshem för barn och ungdomar, Borlänge Hemsjukvård och sist på Säters Sjukhus inom akutpsykiatrisk vård mars-augusti 2016.
Fr.o.m. 2016 jobbar jag på heltid med Kbt-verkstans tjänster.


Värderingar


Jag har egna erfarenheter av psykisk ohälsa bl.a. depression, levt i ett missbruksförhållande. Kort sagt varit med om en hel del svåra omständigheter i mitt liv vilket har format mig mycket. Tror det har gett mig en viss ödmjukhet till svårigheter hos andra människor samt en lyhördhet för deras problematik och att jag kan förstå hur det är att vara i obalans. Jag försöker alltid se hela människan som jag har framför mig - både det som är bra och dåligt.


Hantverk


Jag har också ett stort intresse för hantverk, bl.a. smide och keramik. Har en egen smidesverkstad som jag planerar att börja använda mer men just nu finns ingen tid över för den. Vill även att keramikverkstan ska komma igång men det blir på längre sikt. Jag pysslar med allt möjligt hantverk vilket syns i Kbt-verkstans lokaler.

Därav namnet Kbt-verkstan - kbt-terapi och hantverk i samma företag!