Lite info om Rita


Jag heter Rita Fredin Larsson och har jobbat som kbt-terapeut sedan 2011. Från hösten 2015 startade jag mitt företag Kbt i Romme AB och samarbetar med KBT-verkstan. Om jag inte svarar i telefonen; tala in ett meddelande, skicka sms eller mail så hör jag av mig inom 1-3 dagar.

Jag är leg. sjuksköterska med vidareutbildning till distriktssköterska. 

Jag är leg. psykoterapeut sedan 2019 inom kognitiv beteendeterapi, parterapi IBCT, ptsd utb-för barn och vuxna, diplomerad stresskonsult, levererar handledning inom psykisk ohälsa och kbt samt extern leverantör av psykoterapi åt Region Dalarna .


Mer om min bakgrund


Sedan slutet av -80 talet har jag arbetat inom vården, 1992 2004 så arbetade jag inom primärvård på vårdcentraler och jourmottagningar. 2004-2011 så arbetade jag som företagssköterska, jobbcoach, rehabiliteringscoach och samtalsterapeut inom företagshälsovården. Min senaste anställning var på vårdcentralen Läkarhuset i Borlänge som kbt-terapeut där jag avslutade min tjänst hösten 2015.  Efter det har jag haft en deltidstjänst som sjuksköterska på Borlänge kommun fram till våren 2017. 


Värderingar


Jag upplever mitt arbete som spännande, utvecklande och stimulerande och trivs med att samarbeta med mina klienter. Jag är engagerad och intresserad av personen som söker mina tjänster. Som kbt-terapeut är jag inriktad på att skapa en allians och förtroende i samtalet. Mina grundvärderingar är att alla kan utvecklas och att alla har en inre styrka som kan växa. Mitt specialintresse ligger kring anknytningsmönster, stresshantering och ångesthantering och jag behandlar även övriga former av ohälsa där KBT är den bästa metoden.

När jag arbetar mot företag så fokuserar jag på den psykosociala arbetsmiljön, ledarskaps- och arbetsgruppsutveckling. Jag skräddarsyr insatserna tillsammans med beställaren.


Intressen


På fritiden umgås jag med familjen, trivs i naturen och utövar olika konditionsidrotter och skrattar gärna och ofta tillsammans med mina vänner.