Lite info om Rita


Jag heter Rita Fredin Larsson och har jobbat som kbt-terapeut sedan 2011. Från hösten 2015 startade jag mitt företag Kbt i Romme AB och samarbetar med KBT-verkstan. Om jag inte svarar i telefonen; tala in ett meddelande, skicka sms eller mail så hör jag av mig inom 1-3 dagar.

Jag är leg. sjuksköterska med vidareutbildning till distriktssköterska. 

Jag är leg. psykoterapeut sedan 2019 inom kognitiv beteendeterapi, parterapi IBCT, ptsd utb-för barn och vuxna, diplomerad stresskonsult, levererar handledning inom psykisk ohälsa och kbt samt levererat psykoterapi åt Region Dalarna 2021-2024.


Mer om min bakgrund


1988-2011 arbetade inom åldringsvård, jourverksamhet, företagshälsovård, rehabilitering, primärvård och primärvårdspsykiatri. Sedan 2015 driver jag mitt eget företag, enskild firma ”KBT i Romme” KBT i Romme AB” och levererar psykoterapeutiska tjänster på heltid på Vattugatan i centrala Borlänge. 


Värderingar


Mitt arbete är spännande, utmanande och utvecklande. Jag är engagerad och trivs med att finna ett samarbete med varje person som träffar mig på mottagningen. Som psykoterapeut så är jag inriktad på att skapa en trygg allians där vi tillsammans kan utveckla dig så du når dina mål. Alla kan utvecklas och har en inre styrka som kan växa. 

Jag är speciellt intresserad av anknytningsmönster, traumabearbetning, känsloreglering, stress och ångesthantering. Jag använder mig av KBT inriktade metoder som är bäst för sjukdomstillståndet eller svårigheten du söker för. De vanligaste strategierna förutom klassisk KBT är: ACT, EMDR, PE, TF-KBT, IBCT (par terapi), CBIT (mot Tics och Tourettes)

Har även Cool kids utbildning för ångestsyndrom hos barn, Neuro ACT (för autism/ADHD).

 

Jag arbetar även mot företag och formar insatser och upplägg utifrån de behov som finns: psykosocial arbetsmiljö, ledarskaps- och arbetsgruppsutveckling, stresshantering mm.


Intressen


På fritiden umgås jag med familjen, trivs i naturen och utövar olika former av fysisk aktivitet och skrattar gärna och ofta tillsammans med mina vänner.