Mindfulnessövning v. 2

Vardagen är här igen. Skolorna har hållit på någon vecka och livet börjar rulla på som vanligt. Skolungdomarna är inte vakna halva nätterna utan kommer faktiskt upp i bra tid. Sköönt!

I MIMY-gruppen fortsätter vi öva närvaro. Andningen finns med i alla övningar. Andningen är ett bra redskap som du kan använda var du än är och när som helst. Den finns alltid tillgänglig oavsett om du är uppkopplad eller inte. 

Veckans andnings- och mindfulnessövning:
Ta ett djupt andetag, fyll hela buken med luft och fortsätt fylla luft ända upp i bröstkorgen, nyckelbenen. Du ska få syre ända upp till örsnibbarna! Låt sedan luften passivt strömma ur din näsa, låt magen sjunka in vid utandningen och låt det gärna vara en paus mellan ut och nästa inandning. Sträva att andas långsamt. Andas in med näsan och ut med näsan. Där har du det långa djupa andetaget - det yogiska andetaget. 
Följ några andetag in och några andetag ut med full uppmärksamhet och känn efter hur luften strömmar in genom näsan, ner i luftstrupen, magen och hela bröstkorgen och tillbaka samma väg igen.
Om det kommer någon tanke så bara observera den tanken och släpp sedan taget om den och återgå till andningen igen. Uppmärksamma om tankarna är dömande på något vis men bara observera och fokusera sedan igen på andningen. 
Det här kan du testa några gånger per dag om du vill bryta autopiloten i ditt liv, t.ex. när du står i en bilkö, matkö, väntar på att datorn eller mobilen ska komma igång etc. 

Ta hand om er!