En nybörjares sinne - medveten närvaro v. 5

Regn och blåst och snart snö men...... snart får vi kura ihop oss under en filt, läsa en god bok och släppa taget om alla måsten utomhus (förhoppningsvis!). Släppa taget som vi tog upp förra veckan kräver en insats. Kanske vi kan ta hjälp av nedan övning:

Övning - en nybörjares sinne:

Vad tror du skulle hända med dina relationer om du släppte dina tidigare referensramar (åsikter, tankar och idéer kring hur saker är eller borde vara)? Om du mötte din partner/chef/kollega/vän som om du aldrig mött honom/ henne förut?

Hur skulle det påverka ditt perspektiv på hur saker och ting ska vara?

Brukar tänka på böckerna om Nasse, en tecknad  figur som inte varit med om så mycket och hela tiden upptäcker nya saker. Det här handlar boken "Nasse hittar en stol" om:
"Nasse hittar ett föremål på marken. Vad är det till för? Det är en stol. Men hur skall man använda en sådan? Det blir många missförstånd innan det blir rätt och känns bra. Nasse har ju aldrig sett en stol förut."

Lite Nassetänk kan man ha med sig emellanåt. Eller utforska det du upplever som en forskare som undersöker något med ett nyfiket sinnelag. 

Ha en bra vecka! Kram