img_0033pngHormonyoga och MediYogaKattis testgrupp hormonyoga online för kvinnor som startade 21 mars. Från Juli kan du boka in dig på en ny omgång med start i september. Datum inte helt klara än men 

 du kan läsa mer på Funktionshälsan online


Ingen övrig yoga med fysiska möten är inplanerad men läs gärna ändå vilka kurser som kan bli aktuella framöver längre ner. Troligen kommer de bli online. Använd ditt friskvårdsbidrag, läs mer här vilka aktiviteter som är godkända enligt skatteverket: https://www.skatteverket.se/privat/skatter/arbeteinkomst/formaner/personalvardmotionochfriskvardmede...


De delar som ingår i MediYogas övningar i passen är andning, fysiska positioner, fysiska rörelser, ögonposition och ljud. Målet är att synkronisera dessa delar med varandra tillsammans med uppmärksamhetsträning i kroppen. Grunden och den röda tråden i träningen är andningen som är den del som tydligast knyter ihop de mentala och fysiska aspekterna.


MIMY - Mindfulness och MediYoga


Passen är på mellan 45-60 minuter + genomgång av övningar, kort frågestund. Ni får sedan med er ett kortare yogapass + mindfulnessövning att jobba med under veckan.  Övningarna hemma tar 15-20 min att genomföra per gång. 


MIMY - Mindfulness & MediYoga är en metod utvecklad av Sara Emilionie, yogaterapeut vid MediYoga Institutet. MIMY erbjuder träningsprogram som ligger i en struktur som uppmuntrar utövaren till daglig träning. Övningar och meditationer är korta, och bygger på forskning som visat sig ge stora hälsovinster även vid små doser träning. Karaktäristiskt för MIMY är att programmen är enkla att utföra och syftar till balans både på yogamattan och utanför. Reflektionsdelen är central i träningen.

Mindfulness hjälper dig att bli mer fokuserad, prioritera bättre, fatta klokare beslut och agera medvetet istället för att reagera när du möter stress och framförallt förhålla dig klokare till svårigheter.

MediYoga hjälper dig att frigöra spänningar i kroppen, bli smidigare och mer flexibel- i kropp såväl som i sinne. Genom effektiva andningstekniker och enkla rörelser kan du själv skapa balans på alla plan, fysiskt, mentalt och emotionellt.
MIMY syftar till att lära dig använda dessa metoder på ett sätt som ger dig ökad livskvalitet och minskad upplevelse av stress i din vardag.Yoga- och stresskurs

Erbjuds vid förfrågan: Mediyoga, stresshantering & mindfulness!

Max 8 deltagare.

Detta ingår:
•Mediyoga/balans - ett pass på fm & ett på em.
•Stressinfo, tanketekniker & mindfulness varvar vi under helgen.
Ni får skriftlig information med er om de 4 yogapass vi gör samt utskrift på allt material vi går igenom & jobbar med under dagen.

Fika fm & em + lunch ingår. Allt är laktos- & glutenfritt.
Obs boende ingår inte!

Pris: 3 000 kr/person

Vid intresse att anmäla en grupp så skicka en intresseanmälan längre ner på sidan så hör jag av mig och kan ge mer info om upplägg. MIGRÄNYOGA GRUNDKURSErbjuds vid förfrågan:

8 ggr 2300 kr  inkl nedladdning av Migränyoga 1 av Per Söder + material i stresshantering.

(Lite dyrare kurs än övriga yogagrupper, men i den här ingår gruppbehandling i stresshantering också)


Kursen ger dig grunderna i att hantera huvudvärk av spänningstyp eller migrän med hjälp av enkla yogaövningar, andningstekniker och meditationer. 

Du får även gå igenom ett behandlingsprogram som är kbt-inriktad för stresshantering där du bl.a. får lära dig hur stress påverkar oss samt  enkla tekniker för att hantera oro. 

Plats för 6-8 personer. 


Kursledare: Kattis Eriksson. Kbt-terapeut, leg sjuksköterska, instruktör i MediYoga & MIMY, migränyoga.

"Har egna erfarenheter av både spänningshuvudvärk och migrän där jag har haft stor hjälp av yogan men där jag ser ännu större effekt av just migränyogan för att hantera just huvudvärksproblemet". Svensk forskning MediYoga

Forskning på yoga har pågått i Sverige sedan 1998 då MediYoga Institutet deltog i historiens första svenska yogastudie, en ryggstudie som Karolinska Institutet genomförde. Sedan dess har MediYoga medverkat i 90% (enligt deras egen bevakning och bedömning) av den vetenskapliga forskningen på yoga i Sverige.

Danderyds sjukhus forskar sedan 2007 fortlöpande på MediYoga för olika hjärtproblem såsom hjärtinfarkt, förmaksflimmer, stroke m.m. Den forskningen har lett till att sjukhuset sedan 2010 använder MediYoga som en reguljär del av rehabiliteringen av sina hjärtpatienter.

Karolinska Institutet fortsätter att forska på MediYoga. Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge forskar löpande på MediYoga vid hjärtsvikt och både KS och Danderyd genomför två av världens största studier på MediYoga vid hjärtsvikt och förmaksflimmer.

Inom primärvården har MediYoga Institutet medverkat i flertalet studier inom stress, sömn, hypertoni m.fl.


Vill du läsa mer så gå in på www.mediyoga.se 


Intresseanmälan yoga


Plats för kursen och betalningsinformation/avbokningsregler

Kursledare:

Kattis Eriksson

Lärare i MediYoga, instruktör i MIMY och migränyoga - leg sjuksköterska, steg-1 utb Kbt-terapeut, lic. kost- och livsstilsrådgivare
Tel:073-8381038 (skicka gärna sms)
Plats:
Rommehedslägret 7, 784 63 Borlänge

Mail: kattis@kbt-verkstan.se

Tänk på att många arbetsgivare lämnar friskvårdsbidrag för medicinsk yoga!

Vid längre kurser betalas hela kursavgiften innan kursen påbörjas. Faktura skickas 2-3 veckor innan kursstart. 

Du betalar hela avgiften efter du fått ok på din anmälan och fått en faktura (mailsvar kan ta några dagar men det kommer).

Betalning görs till bankgiro: 557-8315 alt Swish nr: 123 538 43 34. 
Om du fått ok på anmälan till en kurs kan du avboka avgiftsfritt senast 1 vecka innan kursstart sedan debiteras du halva beloppet. Sker avbokningen mindre än 2 dagar innan kursstart debiteras du hela beloppet. Obs gäller ej om du kan uppvisa läkarintyg att du avbokar pga sjukdom. 


Återbetalning kan göras fram till två veckor innan kursstart om betalning skett innan kursstart. Gäller också om kursen blir inställd pga något som Kbt-verkstan ansvarar för.
(Minst 4 st deltagare för att genomföra kurserna). 7df7f9a1-12fb-4bd0-bda5-c92e66f2ac49jpg

Yogarummet med plats för 6-8 personer.


(Dagtid så kommer min alltid närvarande vän Iza vara med i ett hörn men på kvällen får hon stanna hemma hos familjen.)

5707025791ce46c98958c2580ab81902jpg

1_8jpg


Rita Fredin Larsson är instruktör i Qi-yoga och har i många år lett yogapass. Har för tillfället inget inplanerat i Kbt-verkstans lokaler men mer info kommer när det blir aktuellt.