Inte sträva - v 7 minfulnessövning

I MIMY-kursen är avslutad. Vi har gått igenom många olika aspekter i mindfulness hittills - Inte döma, Tålamod, Släppa taget, En nybörjares sinne, Acceptans och sist men inte minst den här veckans reflektion - Inte sträva. När vi går på i livet i autopilot så reflekterar vi oftast inte över de här delarna men genom att stanna upp i livet då och då och träna på att göra det ofta så kan vi kliva av autopilotståget och göra mer medvetna val.
Man behöver inte ständigt gå omkring med full uppmärksamhet eller sitta och meditera flera timmar om dagen utan korta stunder då och då ger också effekt.

Här är i alla fall en reflektion på Inte sträva samt en övning att testa:
"Trying less and being more" - fundera på vad det kan betyda! Kan man ha ett mål men inte sträva för mycket? En mer avslappnad hållning kan hjälpa dig att fatta beslut som går mer efter dina egna värderingar - inte andras önskningar. Fundera på om du strävar efter något specifikt som gör att du inte är närvarande i nuet?

Övning - duscha med full uppmärksamhet på kroppsliga förnimmelser och ljud. Lägg märke till temperaturen på vattnet, vattenstrålens kontakt med din hud, känslan och doften av lödrande tvål, ljud du hör etc. Torka dig långsamt och varsamt och känn efter hur den kontakten känns mot din hud. 

Lycka till!