3e43c2ca-f4fc-415b-8226-16368345a55ajpg


Lite info om Kattis

Jag som startat Kbt-verkstan heter Kattis Eriksson och öppnade samtalsmottagningen i september 2014. Jag har jobbat som kbt-terapeut sedan 2011. Jag är leg. sjuksköterska med vidareutbildning till distriktssköterska, har en steg-1 psykoterapiutbildning inom kbt (kognitiv beteendeterapi), diplomerad mindfulnesscoach. Har en hel del andra kurser i bagaget såsom MI-utbildning, diabetsvård 7,5 hp, Fysisk aktivitet och hälsa 7,5 hp, FACT-utbildning - Funktionell ACT         ht -16.

I maj -16 blev jag också klar med min instruktörsutbildning i medicinsk yoga samt i september med MIMY-utb där medicinsk yoga och mindfulness interagerar i varandra. Jag kommer framöver ha små grupper i Mediyoga på cirka 4-5 personer i Kbt-verkstans befintliga lokaler, nyinrett yogarum hösten 2016. From april -17 kommer jag också erbjuda migränyoga. 

För närvarande (-ht 2017) erbjuder jag tider efter överenskommelse. Erbjuder både individuella terapier, gruppverksamhet och företagslösningar efter önskemål. 

Haft några föreläsningar hösten 2015 och 2016 om stress samt till anhöriga med psykisk ohälsa.

Från hösten 2016 arbetar jag på heltid med att leverera Kbt-verkstans tjänster.  Är leverantör till BRC Utvecklingspartner och är varje torsdag på Stålhälsan i Ovako /Hofors samt varannan onsdag i Ludvika i BRC:s lokaler. 


Mer om min bakgrund

Jag började jobba som sjuksköterska inom slutenvården på Falu Lasarett 1996 och har sedan dess jobbat på flertal olika arbetsplatser i Landstinget Dalarna. Sedan 2003 har jag jobbat i primärvården på 2 olika vårdcentraler, de sista 2 åren på Läkarhuset i Borlänge. Sedan starten av Kbt-verkstan 2014 har jag jobbat deltid bl.a. som sjuksköterska i Oslo på olika sjukhem,  Adventum  behandlingshem för barn och ungdomar, Borlänge Hemsjukvård och sist på Säters Sjukhus inom akutpsykiatrisk vård mars-augusti 2016.

Under ett par års tid höll jag delvis på med motiverande samtal och livsstilsförändringar till patienter med främst övervikt och som var i riskzon för att drabbas av diabetes, hjärt-kärlsjukdom mm. Det jag såg då, var att de personer som kom till mig ofta hade en djupare problematik av något slag än att de t.ex. åt för mycket eller motionerade för lite (ex stress, oro etc).Detta ledde mig till att påbörja en steg-1 psykoterapiutbildning inom kbt (kognitiv beteendeterapi) mellan 2009-2011.


Värderingar

Jag har egna erfarenheter av psykisk ohälsa bl.a. depression, levt i ett missbruksförhållande. Kort sagt varit med om en hel del svåra omständigheter i mitt liv vilket har format mig mycket. Tror det har gett mig en viss ödmjukhet till svårigheter hos andra människor samt en lyhördhet för deras problematik och att jag kan förstå hur det är att vara i obalans. Jag försöker alltid se hela människan som jag har framför mig - både det som är bra och dåligt.


Hantverk

Jag har också ett stort intresse för hantverk, bl.a. smide och keramik. Har en egen smidesverkstad som jag planerar att börja använda mer men just nu finns ingen tid över för den. Vill även att keramikverkstan ska komma igång men det blir på längre sikt. Jag pysslar med allt möjligt hantverk och det kommer att synas framöver i Kbt-verkstans lokaler.

Därav namnet Kbt-verkstan - kbt-terapi och hantverk i samma företag!


Handledning/vidare utbildning

Jag går i handledning hos Mehrdad Beigi som är leg. psykolog, leg. psykoterapeut och utbildad handledare och jobbar inom psykiatrin i Falun.

Jag har påbörjat en utbildning till kost/livsstilsrådgivare och beräknar vara klar med den till våren 2018 vilket jag kommer erbjuda tjänster i framöver.  Våren 2018 fortsätter jag utbildningen till lärare i medicinsk yoga.